1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (оценок 1, среднее: 5,00 из 5)
Loading...

Всесвітній банк запустить перші в світі блокчейн-облігації

Posted on Posted in Крипта

Всесвітній банк випустив розпорядження для Австралійського банку Співдружності провести запуск першої в світі блокчейн-облігації. Проект буде використовувати приватний блокчейн, на базі Ethereum. Облігація стане першою в світі, яка була створена за допомогою технології розподіленого реєстру. Всі дані про транзакції зберігатимуться в мережі.

Відзначимо, що випуск облігації і їх поширення також буде здійснюватися за допомогою технології блокчейн. Контроль буде вестися як фахівцями Світового банку, так і співробітниками Австралійського банку Співдружності.

Представники Світового банку відзначили, що на сьогоднішній день, склалася така ситуація, що попит на нову облігацію з боку інвесторів є дуже великим. При цьому пропонована технологія все ще викликає суперечки в кріптосообществе. Найчастіше, виникають питання, пов’язані зі швидкість транзакцій і безпекою даних.

Представник Світового банку Денис Робітейл, прокоментував новину таким чином:

«Це цілком новаторське рішення, яке є важливою віхою в зусиллях того, що ми можемо здійснювати консультації клієнтів з різних країн. Проект був повністю вивчений на наявність недоліків і перевірений фахівцями з корпорації Microsoft. Саме ними була перевірена архітектура платформи, її безпеку і стійкість. »

Нагадаємо, що на сьогоднішній день, вже кілька великих фінансових установ, таких як JP Morgan, BBVA і Сільськогосподарський банк Китаю протестували системи на основі блокчейна, орієнтовані на випуск позик і облігацій.